2012 World IPv6 Launch

Categoria: Comunicate de presa


Pentru a incuraja furnizorii de servicii de Internet si de continut, precum si utilizatorii sa accelereze trecerea la nou protocol de adrese IPv6, ISOC organizeaza in 6 iunie 2012 evenimentul “2012 World IPv6 Launch”.


In cadrul evenimentului, furnizori de top de servicii de Internet, site-uri si tehnologie s-au angajat sa faca dovada ca sunt pregatiti pentru trecerea la noul Internet bazat pe IPv6. Dintre numele cele mai cunoscute mentionam: AT & T, Comcast, Free Telecom, Internod, KDDI, Time Warner Cable, XS4ALL, CISCO, D-Link, Facebook, Google, Microsoft Bing, Yahoo!, Akamai si Limelight.


Dupa ce lumea Internetului s-a bazat pe adresele IP din epoca IPv4, a venit timpul sa se faca saltul la noul Internet bazat pe IPv6. Utilizarea IPv4 a inceput sa devina restrictiva, ca urmare a faptului ca adresele IPv4 sunt tot mai rare, in prezent fiind in uz aproximativ patru miliarde de adrese IP (secvente de numere atribuite fiecarui dispozitiv conectat la Internet, prin care se asigura idetificarea acestora). Explozia numarului de persoane, dispozitive si servicii conectate la Internet a impus necesitatea trecerii la un nou sistem de adrese, corespunzator protocolului de generatie urmatoare IPv6. Ca successor al IPv4, IPv6 este esential pentru cresterea Internetului, ca o platforma pentru inovatie si dezvoltare economica si sociala.


Organizarea evenimentului din 6 iunie 2012 se bazeaza pe succesul Zilei Mondiale a IPv6, care a avut loc la 8 iunie 2011.


Lansarea Mondiala IPv6, care va fi marcata in 6 iunie 2012, reprezinta un eveniment major pentru adoptarea mondiala a protocolului IPv6 si trecerea la un Internet de noua generatie.


Informatii si inscriere gasiti pe site-ul ISOC la adresa:

http://www.worldipv6launch.org/press/20120117-2// sau http://www.isoc.ro/events/lansarea-mondiala-ipv6/